Vi sidder med fingrene på tasterne næsten uafbrudt, når vi bruger pc’en, og derfor er det også utrolig vigtigt, at vi skriver på et godt og slidstærkt tastatur.

Vi har afprøvet seks tastaturer, der egentlig alle er af ret høj kvalitet, men som også skiller sig ud fra hinanden på forskellig vis. De har alle en forholdsvis høj pris, men her får du også kvalitetstaster og god funktionalitet.

Helt grundlæggende har tastaturer ikke ændret sig de seneste 40 år: Du trykker på en tast, og straks dukker et tegn op på computerskærmen. Udvalget af de mest brugte taster er også næsten det samme som dengang.

Men heldigvis har tiden alligevel ikke stået helt stille: Tastaturer er i dag fyldt med avanceret elektronik bag det velkendte ydre. I mange af de bedste tastaturer er der ikke bare indbygget lys, men du kan faktisk også styre farven på lyset individuelt i hver enkelt tast. Det kan ikke bare bruges til tant og fjas, men kan fx indstilles til at vise genvejstasterne i bestemte programmer.

De seks tastaturer i testen er en blanding af trådløse og kabeltilsluttede, og vi har egentlig ikke foretrukket det ene fremfor det andet. På de trådløse tastaturer skal du døje med batteriskift eller opladning, men du får til gengæld også større frihed. Hvis der er indbygget Bluetooth- forbindelse, kan du endda også bruge tastaturet sammen med din tablet eller telefon.

Den nyeste modedille indenfor tastaturer er, at du kan skræddersy udseendet og selv udskifte kabel og taster, så tastaturet får præcis det udtryk, du gerne vil have. Det er dog ikke noget, vi har lagt vægt på i vores test.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.