Et skærmbillede – også kendt som et screenshot, screendump eller skærmskud – er et foto, du tager af din computerskærm. Skærmbilleder kan være brugbare som dokumentation eller sjove som underholdning, men de kan også være hjælpsomme og illustrere instrukser for dine venner, så de får styr på, hvad de skal gøre på en hjemmeside, i et program eller i et dokument. Ligesom du kender det her fra bladet. Med et tryk på Print Screenknappen på dit tastatur kan du således tage et skærmbillede i Windows, men der kan sagtens være tilfælde, hvor du vil vise mere end bare et stillbillede af din skærm. Måske vil du med skærmbilledet illustrere, hvordan man finder indkøbskurven i en webbutik, eller hvordan man laver en indholdsfortegnelse i Word.

Det kan være ret tidskrævende og til tider også ligefrem frustrerende at indsætte pile og tal i et standardprogram som Paint, der aldrig har været den mest intuitive løsning. Det problem har to softwareudviklere brugt 12 år på at løse. De har udviklet programmet ShareX, som giver dig mulighed for med lethed at tegne pile og cirkler, indtaste tal, sløre oplysninger og lave mange andre former for billedredigering, før du tager billedet.

Du kan med andre ord tage et skærmbillede uden at skulle tænke på at få det ind i Paint og redigere det efterfølgende. Programmet er desuden nemt og hurtigt at installere, og det koster ikke noget. ShareX kan meget mere, end vi vil vise dig på de kommende sider, men her er de basale værktøjer til at gøre det lettere at vise andre, hvad der sker på din skærm.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.