Paint.net er et fotoredigeringsprogram med mange år på bagen. Det begyndt som et skoleprojekt i 2004 og siden er stadig mere avancerede funktioner tilføjet det fornemme gratisprogram.

I Paint.net kan du arbejde i lag som du måske kender fra betalingsprogrammet Photoshop. Du har også valget mellem en række fine special effects. Desuden kan du arbejde med markeringer af dele af fotoet, så dine ændringer kan rammer de dele, som du ønsker.

Giv dit foto mere lys og kontrast

Ved at indstille lys og kontrast kan du redde et billede, som er undereksponeret, eller som bare er lidt kedeligt og trist at kigge på.

Farvejusteringer gør en stor forskel

Er farverne lidt slatne, eller er der omvendt for meget knald på dem, kan du bruge Paint.net til at justere dem.

Øg skarpheden på billedet

Hvis du har fået taget et billede, som måske ikke var helt skarpt, kan det i nogle tilfælde hjælpe at øge skarpheden en tand.

Skaler og gem dit billede

Når du er færdig med at justere dit billede, er du klar til at gemme det på din computer. Inden da kan du overveje at skalere det lidt ned i størrelse, hvis det er meget stort.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.