Enhver computer bliver med tiden sløv i optrækket og længere om at starte både Windows og programmer. Det giver irriterende ventetid og måske overvejelser om at skifte til en ny model. Men i mange tilfælde kan du spare udgiften til en ny maskine – du kan nemlig relativt let selv sætte skub i den gamle.

Når pc’en efterhånden begynder at køre langsommere, skyldes det flere ting: De løbende opdateringer af Windows og programmer er én af årsagerne, fordi systemet på den måde bliver mere komplekst og lægger beslag på flere af maskinens kræfter. Men også tjenester og programmer, der starter samtidig med Windows, samt værktøjslinjer i din browser kan med tiden tvinge computeren i knæ.

Heldigvis er der metoder til at rette op på tingene, og her kigger vi på nogle af de mest oplagte. En opgradering af indmaden i pc’en slipper du ikke gratis fra, men for få penge kan du virkelig få maskineriet op i omdrejninger. Og til dig, der helst vil være helt fri for at rode med skruetrækkeren, har vi et par tricks til oprydning og fintuning af Windows – det giver dig ikke en hurtigløber, men trods alt en maskine med bedre ydeevne.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.