Microsoft har gjort det meget lettere at nulstille computeren og starte helt forfra. Med et værktøj, der dukkede op i Windows 10-opdateringen i foråret 2020, kan du nemlig downloade et helt nyt Windows direkte i din nuværende Windows. Derpå kan du installere systemet forfra og få en helt frisk pc uden skavanker.

Der kan være flere grunde til at nulstille Windows. Den meste hyppige årsag er, at problemerne med computeren simpelthen vokser dig over hovedet. Hvis du fx har haft pc’en i firefem år, vil der naturligt støde stadig flere problemer til. Det behøver ikke være uoverstigelige problemer, men de kan sagtens blive slemme nok til, at det irriterer dig gevaldigt i hverdagen. Det kan også simpelthen tænkes, at din computer er blevet langsommere.

Det er en naturlig konsekvens af, at du fylder stadig flere programmer på den. Harddisken fyldes op med filer, og registreringsdatabasen fyldes op med poster. Når din computer har nogle år på bagen, vil det typisk ikke være tilstrækkeligt at rydde op i enkelte hjørner af pc’en. Der skal noget mere grundlæggende til. En tredje grund til at nulstille pc’en er, at du vil skille dig af med den eller låne den ud i en periode. I det tilfælde giver det jo også mening, at den nye ejer starter med en helt frisk Windows uden dine filer og programmer.

En tretrinsraket

I denne artikel går vi imidlertid ud fra, at du selv skal bruge pc’en efter nulstillingen. Du skal igennem tre faser: Først skal du forberede din pc på nulstillingen. Dernæst skal du gennemføre den. Til sidst skal du have filer, programmer og indstillinger på plads igen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.