Når du kommer hjem fra en ferie med kameraet eller telefonen fyldt med friske billeder, er det dejligt at kunne vise disse fotos frem for familie og venner. Hvor I spiste, hvad I så, hvor I boede, og hvad I lavede. Men det kan være en uoverskuelig opgave at gå fra at have et uorganiseret fotoalbum på flere hundrede billeder til at udvælge de bedste 30 billeder, som skal have en fornuftig størrelse, vende rigtigt og have forståelige navne, så man kan organisere dem i en mappe og dermed nemt printe dem eller maile dem til familie og venner.

Især kan det virke uoverskueligt, hvis du skal bruge tid på at ændre størrelse eller navn på hvert billede enkeltvis. Med programmet FastStone Photo Resizer kan du imidlertid lave såkaldte batch-redigeringer, hvor du tilføjer den samme redigering til mange billeder på én gang.

Du fortæller blot, hvad der skal ændres, og hvilke billeder det skal gøres på – så ordner programmet resten. Og det er endda så smart indrettet, at programmet automatisk beholder de originale billeder, så du stadig har dem, hvis du fx skal have printet et billede i høj opløsning. Det er nemlig fx oplagt at ændre størrelsen på dine billeder, da de nemt kan fylde godt op på harddisken. Og det er ikke særlig hensigtsmæssigt, hvis du fx skal sende mange billeder via mail eller Messenger, eller hvis du vil lægge billederne på en hjemmeside.

Med FastStone Photo Resizer angiver du blot, hvor mange procent billedet skal reduceres med, så det pludselig fx fylder 500 kb i stedet for 3 MB. Og skal billedet bare vises på en telefonskærm, på computeren eller på iPad’en, er der ikke nogen, der vil kunne se, at billedet er gjort en hel del mindre. FastStone Photo Resizer gør det også nemt at ændre navnet på mange billeder på én gang. På den måde kan du kalde alle dine billeder fra ferien noget, som gør dem nemme og hurtige at identificere, hvorefter du uden problemer kan finde dem frem på din computer, hvis du eksempelvis vil lave en fotobog eller dele billederne med familien.

Her viser vi dig de mest grundlæggende funktioner i programmet, og når du har lært dem at kende, kan du også på egen hånd gå på opdagelse i andre af programmets muligheder

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.