Vi er mange, der er glade for at hænge kort over hjemegnen eller satellitfotos af øer eller andre landskaber op på væggene derhjemme, men ofte kan man ikke selv vælge, nøjagtig hvad motivet skal være. Jeg har forsøgt at løse problemet ved at lave billederne selv, fx ved at tage et skærmskud af et satellitfoto, lægge det ind i et billedbehandlingsprogram og udskrive billedet.

Det har mildt sagt ikke været nogen større succes, for opløsningen af billedet er ikke høj nok, når man laver hjemmelavede luftfotos. Men så hørte jeg om Map Puzzle. Programmet, som nu kan hentes gratis i Fordelszonen, kan generere flotte luftfotos af alle steder på kloden. Du kan tilmed få billedet i høj opløsning, så fotoet vil tage sig godt ud, selv i større billedrammer.

Store og skarpe satellitbilleder

Med Map Puzzle kan du hente satellitbilleder fra alle steder i verden, så længe du blot har koordinaterne. Programmet skal kun bruge de nøjagtige tal for længde- og breddegrader, og så kan Map Puzzle lave luftfotos for dig. Koordinaterne kan du hurtigt finde i korttjenester som fx Google Maps, der virker perfekt med programmet. Når koordinaterne er indtastet i Map Puzzle, vælger du størrelsen på billedet.

Her er det værd at huske, at store billeder fylder en del på pc’en, men til gengæld bliver de knivskarpe, og alle detaljer i fotoet bliver tydelige. Det er muligt at bruge en skabelon i programmet og således sikre, at målet fx stemmer overens med størrelsen på en bestemt billedramme. Du skal også vælge, hvor tæt på jordoverfladen billedet skal tages, og det har stor betydning for motivet: Jo højere tallet er ud for “zoom”, jo tættere er fotoet på jorden, og jo mindre et areal bliver affotograferet.

Hvis “zoom”-tallet fx er sat til 17 og højden og længden er sat til 2500 pixels, vil du få et luftfoto af et sted med en radius på 3 kilometer. Du kan løbende se forhåndsvisninger af fotoet, og du må muligvis prøve dig frem og ændre tallene, før du får det perfekte luftfoto. Når du er tilfreds med resultatet, vælger du det fotoformat, du vil bruge, og klikker på download-knappen. Luftfotoet bliver gemt på din pc i mappen med filoverførsler, klar til at blive printet ud og hængt op.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.