På min ferie til Island tog jeg sammenlagt 144 fotos med mit digitalkamera. Da jeg kom hjem fra ferien, spurgte min onkel, om jeg ikke ville sende ham alle billederne fra rejsen. Det ville jeg naturligvis gerne, men der opstod hurtigt et problem: Hvordan skulle jeg sende billederne? Min onkel er langtfra den mest it-kyndige.

Han bruger ikke fildelingstjenester som Dropbox, Google Fotos, WeTransfer eller OneDrive – og så var jeg vel nødt til at afsætte timer til at sende billederne i utallige mails? Typisk er dét nemlig løsningen, og det kan være ret frustrerende. Der kan gå lang tid med at vedhæfte billederne i en e-mail, indtil mailtjenestens kapacitet er fyldt. Derefter skal der startes forfra i en ny mail, og det kan gøre det svært at huske, hvor man var nået til. Det sker derfor, at de samme fotos bliver sendt flere gange – og så får modtageren svært med at finde hoved og hale i det hele.

Den noget uholdbare og bøvlede proces slap jeg dog helt for efter min tur til Island. For ved hjælp af et genialt program kom der en let løsning på problemet: Ashampoo Photo Mailer, som programmet hedder, klarede opgaven, så billederne blev sendt gnidningsfrit over mail helt automatisk.

Spar tid, besvær og penge

Programmet er nemlig lavet til at sende hundredvis af fotos over mail, uden at du behøver at løfte en finger. Før Photo Mailer kan sende billederne afsted, skal du vælge den ønskede kvalitet, som billederne skal have hos modtageren. Her er der fire forskellige niveauer af billedkvalitet at vælge mellem.

Alt afhængigt af hvilket niveau du vælger, vil programmet automatisk tilpasse billederne og samle dem i den mængde mails, det kræver. Sender du fx 100 fotos i højeste kvalitet, vil programmet fordele billederne i flere mails, end hvis de samme 100 fotos var af lavest mulige kvalitet. Da jeg skulle sende fotos fra Island, valgte jeg, at billederne skulle have laveste kvalitet, hvilket resulterede i, at min onkel modtog syv mails med fotos af vulkaner og heste.

Det blev gjort fra en Outlookkonto, og netop Outlook kræver særlige indstillinger, før du kan bruge programmet. Ashampoo Photo Mailer skal nemlig have tilladelse til at sende mails fra din konto. Indstillingerne er dog nemme at justere, og vi viser selvfølgelig, hvordan du gør. Ashampoo Photo Mailer henter du gratis i Fordelszonen, og det kræver blot, at du først registrerer dig som bruger, hvis du ikke allerede har en Ashampoo-konto. Når opsætningen er veloverstået og programmet er klar til brug, er din eneste opgave at vælge, hvilke fotos der skal sendes – så klarer programmet resten af opgaven for dig.

Jeg valgte at sende samtlige af mine fotos fra Island, og det tog kun i underkanten af tre minutter, før alle billeder lå i min onkels indbakke klar til at blive hentet til computeren.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.