Der var engang ... hvor der fandtes et værktøj, som gav dig uendelig lagring af alle dine fotos og hjemmevideoer. Hvor det endda var nemt at redigere billederne og dele dem med familie og venner. Og som det måske bedste af det hele: Tjenesten, Google Fotos, var ganske gratis at bruge.

Sådan er det desværre ikke længere. I en årrække har du ellers kvit og frit kunnet bruge Googles geniale fotoværktøj, hvis du bare undlod at gemme billederne i allerhøjeste opløsning.

Men fra 1. juni i år er det anderledes. Hvor de billeder og videoer, du tidligere gemte på Google Fotos, ikke talte med i dine 15 GB gratis lagerplads hos Google, så gør de det nu. Det vil sige, at hver gang du uploader et billede eller video til Google Fotos fra din telefon, pc eller tablet, får du lidt mindre plads til Gmail, Google Drev og Google Fotos. Og en skønne dag slipper pladsen op.

Og hvad gør du så? Du kan enten vælge at betale for mere plads hos Google – fx koster det 17 kroner om måneden at få 100 GB oveni de 15 GB, du allerede får gratis – eller du kan betale 25 kroner om måneden for 200 GB.

Men du kan også vælge at rydde op i dine gamle filer og på den måde frigøre masser af plads. Dermed undgår du at betale for Google Fotos i adskillige år. Er du tilmed en smule selektiv med, hvilke billeder og videoer du uploader fremover, kan der gå endnu længere tid, før du får brugt de 15 GB. I denne artikel viser vi, hvordan du finder de største filer, der fylder i Google Drev og din Gmail, og vi viser også, hvordan du med et par smarte tricks får pladsen til at række meget længere på sigt.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.