Det kan være en stor og vanskelig opgave at få styr på sin fotosamling. Især hvis man ikke er et specielt organiseret og systematisk menneske. Men med Google Fotos bliver det noget nemmere. Værktøjet gør det enkelt, overskueligt og nemt at organisere din fotosamling og gøre den tilgængelig på både din mobil, computer og tablet – uanset hvor du er i verden.

Og det måske bedste af det hele: Google Fotos er nemt og intuitivt at bruge, fra første dag du kaster dig over det. Der findes dog også en stribe værktøjer, nyttige funktioner og smarte tricks, som du skal lede lidt efter, før du finder dem – og det er dem, der er omdrejningspunktet for denne artikel.

Skjul dine billeder

Vidste du fx, at mobil-app’en af Google Fotos indeholder et kraftigt videoredigeringsværktøj, som fx kan stabilisere en rystet hjemmevideo, så den bliver rolig og behagelig at kigge på? Værktøjet kan også justere lys og kontrast, hvis videoen blev optaget indenfor, og det færdige resultat viste sig at være alt for mørkt.

Det er også de færreste, der kender til funktionen “Låst mappe”. Her er det muligt at gemme billeder, du ikke ønsker, at andre skal se eller have adgang til. Med funktionen oprettes en mappe i Google Fotos, som er låst ved hjælp af enten kode eller fingeraftryk, så kun du kan få adgang til billeder i mappen.

Både på mobil og pc

Som udgangspunkt viser vi i denne artikel, hvordan du bruger de forskellige tips og tricks på mobilen. De fleste funktioner er dog tilgængelige på både mobil, tablet og computer. Nogle tips er imidlertid kun tilgængelige på én platform.

Det gælder fx videoredigering, som rummer langt flere muligheder på mobilen end i computer- versionen. Ved de tips, som kun fungerer på en enkelt platform, sørger vi for klart at angive, om tippet virker på din computer eller mobiltelefon. Google Fotos fås til både Android og iPhone, og på computeren finder du værktøjet på nettet på adressen herunder:

www.photos.google.com

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.