Jeg kan næsten ikke forestille mig et liv uden korttjenesten Google Maps. I opsætningen af en ny smartphone er det den allerførste app, jeg downloader, for det er ikke bare et glimrende navigationsværktøj; det er et overflødighedshorn af informationer, der gør det nemt at komme igennem hverdagen. Hvordan skal jeg eksempelvis ellers vide, hvor den nærmeste kaffebar, det bedste pizzeria eller det lokale posthus ligger i en ukendt by?

Google Maps er dog primært en fremragende vejviser og en nærmest livsnødvendig følgesvend, uanset om du er i bil, på cykel eller på gåben. En GPS kan som regel også klare opgaven på landevejen, men foruden at være dyrere end Google Maps er GPS’erne også begrænsede til kun at vise vej. Google Maps er derimod fuldstændig gratis til både telefonen og computeren og hjælper blandt andet også med at finde offentlig transport. Tjenesten er tilmed nem at bruge, og så bliver Google Maps-app’en løbende opdateret med nye funktioner.

Find vej og spar penge

De seneste år har Google tilføjet mange nyttige funktioner til Google Maps, som først og fremmest gør det endnu lettere at finde vej. Livevisning-værktøjet til fodgængere viser fx grafiske pile på gader og veje og fortæller, hvor mange meter der er til næste sving, og hvad næste vej på ruten hedder. Og bliver du væk fra en ven, kan I dele jeres placeringer med hinanden og sørge for at få besked med en notifikation på mobilen, når I befinder jer i nærheden af hinanden.

Og det er ikke kun navigationen, der bliver forbedret i opdateringerne. Der er også penge at spare takket være en af app’ens nyeste funktioner. Du kan nemlig nu få Google Maps til at vælge den mest brændstofbesparende rute tilpasset præcis den type brændstof, din bil bruger. De fleste af de nyeste funktioner til Google Maps fungerer kun med app’en til iPhone og Android. Men du kan også bruge korttjenesten på computeren, hvor du fx kan planlægge en rute, du skal ud på. Efterfølgende kan ruten sendes til mobilen, og så er du klar til at tage på tur. Alle nye funktioner til Google Maps kommer helt af sig selv, når app’en opdateres, og de koster ikke en krone.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.