Det er sjovt, som den ideelle løsning på det samme problem ændrer sig over tid. Tag fx udfordringen med at overføre store filer fra en computer til en anden. Den har været aktuel for computerbrugere i årtier. I tidernes morgen – det vil sige før internettet – flyttede man filer på disketter eller på cd’er og dvd’er.

Senere brugte man en mere kompliceret løsning med såkaldte FTP-servere, der blev brugt som et bindeled til overførsler mellem computere, og som kunne tilgås med specielle programmer, der dog ofte var meget indviklede at betjene. FTP-servere var faktisk den gængse løsning langt op i vores årtusind. Alternativt kunne man flytte filerne ved hjælp af en USB-nøgle, men det forudsatte selvfølgelig, at de to computere stod tæt på hinanden rent geografisk.

Vedhæftede filer i e-mail har også været en mulighed, men der findes typisk en begrænsning på 10-25 MB per mail for at overføre filer på den måde.

Ingen øvre grænse for filstørrelse

Det seneste årti har en helt fjerde løsning domineret: overførsler via hjemmesider. Med stærkt øgede bredbåndshastigheder i almindelige hjem er internetoverførsler logisk nok blevet den enkleste metode. Den mest populære tjeneste hedder WeTransfer, og den hjemmeside har vi da også tidligere beskrevet her i bladet.

Men faktisk findes der noget, som er endnu bedre, og som får vores uforbeholdne anbefaling: Smash. Hvor WeTransfer har en filgrænse på samlet 2 GB per overførsel, før du skal betale, er der slet ingen øvre grænse for, hvor mange og hvor store filer du kan sende med Smash.

Dog er det sådan, at overførslerne kan være langsomme, hvis du har over 2 GB filer, for så skal du nemlig vente i kø efter dem, som har betalt for tjenesten. Det hører dog også til sjældenhederne, at man jonglerer med så mange store filer, og typisk er overførslen fra pc til pc klaret på få minutter. Du kan selvfølgelig benytte Smash til at sende filer til både dig selv og andre. Værktøjet har du lige ved hånden i din browser.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.