Hvis der er noget, der kan irritere selv de mest tålmodige mennesker, er det internetproblemer. Det er især irriterende, hvis du betaler flere hundrede kroner hver måned for en hurtig internetforbindelse og kun får en pinefuldt langsom forbindelse for pengene. Og det bliver kun værre, hvis du har dyre internetopkoblede produkter som et Smart TV eller et højtalersystem, og de ikke kan få forbindelse til netværket eller konstant bliver koblet af.

Langt de fleste internetproblemer kan dog heldigvis løses, men det kræver, at du ved, hvad du skal gøre. Du kan nemlig sidde nok så længe og nørkle i indstillingerne i Windows og køre fejlfindingsværktøjet igen og igen, men det nytter ikke noget, hvis problemet er, at forbindelsen på kontoret er svagere end i resten af huset.

Så skal der andre midler i brug, og dem præsenterer vi dig for her. Der er således ofte flere forskellige løsninger på kvaler med internettet, som ofte bunder i samme overordnede problem: en dårlig internetforbindelse. Det kan naturligvis også være, at du ganske enkelt er nødt til at opgradere dit abonnement fra internetudbyderen, men før du bruger penge på det, er der mange gratis og lette løsninger, du kan prøve først.

Fra router til netværksnulstilling

Er der fx problemer med internetdækningen i et specifikt værelse, kan løsningen være at flytte eller nulstille routeren, at skifte frekvensbånd, eller du kan som sidste udvej købe en netværksforlænger. Forstyrrelser i hjemmet er nemlig tit årsagen til problemerne med internettet.

Forbindelsen fra router til pc udgøres af radiobølger, og de kan nemt forstyrres af fx en mikrobølgeovn i køkkenet eller et metalstativ placeret i nærheden af routeren. Det kan også være, at andre trådløse netværk i sendeafstand fra din router spiller ind. De kan fx skabe trafikpropper på de frekvensbånd og kanaler, som routeren sender på.

Problemer med overbelastede kanaler kan løses med programmet Acrylic Wi-Fi Home, som scanner alle trådløse netværk, der er indenfor rækkevidde. I programmet bliver dit eget netværk og alle andre netværk i nærheden vist i en oversigt sammen med de frekvensbånd og kanaler, netværkene sender på. Sådan får du overblik over, hvilke kanaler der er belastede, og efterfølgende er det let at skifte kanal via din router. Er der problemer med internetopsætningen i Windows, kan de fleste fejl rettes med en nulstilling af netværket.

Det lyder muligvis avanceret, men du skal ikke lade dig skræmme: Nulstillingen tager ikke mere end et minut at gennemføre via Windows’ indstillinger, og naturligvis viser vi udførligt, hvordan du gør i både Windows 10 og 11.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.