Jeg husker tydeligt første gang, jeg åbnede Google Earth. Med det samme tastede jeg vores adresse ind: Ude på vejen holdt vores Volvo ganske rigtigt, og i vores have kunne jeg se den trampolin, jeg et par år inden havde brugt en sommerferie på at grave ud til.

Alt sammen lige dér fra computeren, hvor der pludselig var adgang til hele verden. Nu, mere end 10 år senere, er Google Earth stadig et fremragende program. De halvslørede luftfotos fra 00’erne er erstattet af 3D-modeller af de større danske byer, og følelsen af at gå på opdagelse er endnu mere overbevisende, fordi det nu foregår i virkelighedstro 3D-landskaber – fx Rådhuspladsen i København, som du kan se herunder.

Google Earth er mere end blot et sted, du kan gå på opdagelse. Det er også et kraftfuldt værktøj, hvis du vil vide mere om et steds topografi eller måle, hvor stort et bestemt område er. I Google Earth kan du både beregne arealer og aflæse, hvor høje bestemte punkter er over havets overflade. Her på siderne viser jeg dig hvordan.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.