Kryptering er en avanceret teknologi, hvor enorme primtal ganges med hinanden i et sindrigt system, der sikrer, at koderne ikke kan brydes. Efterretningsvæsener kan fx sende filer til andre computere og samarbejdspartnere uden at frygte, at hemmelighederne opsnappes undervejs.

Selv hvis andre får fingre i filerne, kan de ikke læse indholdet uden at kende koden. Moderne kryptering er så stærk, at selv supercomputere skal bruge hele og halve år på at bryde den. Lige så indviklet kryptering er under overfladen, lige så enkelt kan det præsenteres på overfladen. Det har folkene bag programmet MyText fornemt bevist. Programmet ligger klar til dig i Fordelszonen.

Når du åbner det første gang, kan du let få det indtryk, at du er havnet i Windows’ indbyggede Notesblok-program. Brugerfladen er uhyre enkel og ligner til forveksling Microsofts klassiker. Du kan skifte skrifttype og skriftstørrelse, men så heller ikke meget mere. Det er bestemt ikke for det flotte programdesign, du skal vælge MyText. I MyText skriver du en tekst og gemmer den.

Derpå tildeler du dokumentet en adgangskode. Kun med denne kode kan du dekryptere dokumentet og læse indholdet i det. Du kan fx forlade din computer uden risiko for, at nogen sniger sig forbi og læser teksten i dokumentet. Med andre ord: Med få klik har du det perfekte krypterede dokument.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.