Langt de fleste af os læser og skriver e-mail i en browser. Vi logger ind på vores konto, hvad enten vi benytter os af Gmail, Outlook eller en af de utallige andre udbydere af mail. Disse onlinebaserede mailtjenester er absolut velfungerende og byder på mange fine funktioner. Der er blot ét problem, som til gengæld er stort: Forstyrrelser.

Din mail-konto, som du typisk har åben i en browserfane i løbet af hele arbejdsdagen, er kun en af mange andre hjemmesider, som du arbejder på i din browser. Hvis du sidder og skriver på en mail, vil dit blik uvægerligt fanges af notifikationer fra andre faner, som fx den evindelige Facebook-fane, som lokker med nye likes og beskeder, som du absolut lige må tjekke, før du skriver videre på en mail.

Resultatet bliver en hverdag ved computeren, der er præget af mange afbrydelser og dermed manglende koncenration. Selv hvis du tror, at du sagtens kan arbejde på flere ting samtidig, bliver kvaliteten af dit arbejde ved tasterne formentlig ringere end det kunne have været. Browseren er et fantastisk universal- værktøj, men nogle gange har man bare brug for et specialiseret værktøj, der hjælper én med at arbejde i ro. Et program på pc’en.

Mail uden forstyrrelser

Et mailprogram er sådan et arbejdsværktøj, som du installerer på din Windows-computer. Programmet knytter du sammen med din mailkonto, så alle de mails, du normalt læser på nettet, hentes til pc’en og vises i programmet. I programmet kan du så svare på mails og skrive nye uden at blive forstyrret af andre ting.

Du kan tilmed arbejde offline, så de mails, du skriver, sendes afsted, når du igen går på nettet. Denne kunst mestrer Windows’ indbyggede mailprogram Outlook faktisk ikke, hvilket blot er et af mange argumenter for at finde et alternativ.

Bedst i test

I det seneste nummer af Komputer for alle testede vi forskellige gratis mailprogrammer til computeren. Hæderen som det bedste mailprogram tilfaldt Thunderbird blandt andre gode kandidater. Thunderbird udmærker sig blandt andet ved at være på dansk og tilbyde faner, så du fx kan have flere mails åbne samtidig uden at skærmen bliver rodet.

Programmets opsætning er enkel, og du kan stort set indstille hvad som helst. Hent programmet fra vores hjemmeside, og giv dig i kast med at læse dine mails på computeren – det vil du ikke fortryde.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.