Kan du bedst lide at læse og skrive dine mails i et rigtigt mailprogram på pc’en? Så skal du snart skifte program, hvis du hidtil har brugt det indbyggede Mail i Windows. I løbet af 2024 vil Microsoft pensionere Windows 10 og 11’s indbyggede mailprogram og erstatte det med et nyt program, som firmaet kalder Outlook. Hvis du har brugt Windows i en længere årrække, vækker denne nyhed måske minder om tidligere beslutninger, som Microsoft har truffet om Windows’ mailprogrammer.

Firmaet har gennem tiden lanceret og siden pensioneret mailprogrammer løbende – ofte til frustration for brugerne af de forskellige programmer. Først hed mailprogrammet i Windows Microsoft Internet Mail and News, som siden blev opgraderet og omdøbt til Outlook Express – et af de populæreste mailprogrammer nogensinde. Det program blev erstattet af Windows Mail i 2005, og allerede to år efter begyndte det nye Windows Live Mail at skubbe Windows Mail af tronen.

Da Windows 7 blev lanceret i 2009, blev de sidste brugere tvunget over på Windows Live Mail. Ved lanceringen af Windows 10 besluttede Microsoft dog at droppe Windows Live Mail og alle de andre Livetjenester. Nu hed mailprogrammet Windows Mail igen – og senere blot Mail. Det er dette mailprogram, som er en fast bestanddel af Windows 10 og 11, der snart erstattes af Det nye Outlook, som du kan læse mere om i denne artikel.

Microsoft foreslår, at du erstatter Mail-programmet med Det nye Outlook, fordi firmaet så kan smelte mailhåndteringen sammen med andre tjenester som eksempelvis kontorpakken Microsoft 365 eller onlinelageret OneDrive. Derfor er der også begyndt at dukke tilbud om at skifte til Outlook op på mange pc’er med det eksisterende Mail-program.

Men er Outlook det mest oplagte valg, når du nu selv kan vælge pc’ens næste mailprogram? Det kigger vi nærmere på her, hvor vi har afprøvet gratis mailprogrammer, som du kan installere på din pc allerede i dag. Bliv klogere på fordele og ulemper ved de forskellige muligheder, før du beslutter, hvilket af de gratis mailprogrammer der er bedst for dig.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.