Hvad definerer et godt program? Og hvad skal der til, for at det er fremragende? Det er svært at opstille en præcis formel. Nogle programmer brillerer ved deres enkelhed, mens andre programmer i sagens natur er store og komplicerede.

Det gælder fx videoredigeringsprogrammer, som skal ramme en balance mellem at rumme enorm stor funktionalitet, men samtidig ikke være for overvældende at bruge. Nogle programmer er gode, fordi de har én funktion, som de mestrer til perfektion, og hvor alt andet er barberet væk. Andre programmer fungerer snarere som en schweizerkniv og har myriader af funktioner, som er gode og anvendelige.

Det er altså svært at sige, præcis hvorfor et program er fremragende. Fællesnævneren for de programmer, vi har kåret som de bedste i denne artikel, er, at vi på redaktionen bruger dem ofte, og at programmerne er en fornøjelse at arbejde med.

For mange dårlige programmer

Alt for ofte er det nemlig en frustrerende oplevelse at bruge et program på computeren. Det kan være dårligt designet, langsomt, ulogisk, forældet, fyldt med reklamer eller opfordringer til at købe betalingsversionen. Og oplever du det, bliver det aldrig rigtig sjovt at åbne programmet og få det brugt.

Sådan er rigtig mange programmer desværre. Det oplever vi særligt her på redaktionen, da vi hver eneste dag downloader, installerer og tester massevis af programmer for at finde dem, som vi synes er gode nok til at komme med i bladet. Og her er der altså langt imellem de rigtig gode, kan vi godt hilse og sige.

Bør være på enhver computer

I denne artikel vælger vi derfor at kåre de bedste af de bedste. Vi har udvalgt dem i ni forskellige kategorier, som du kan se over teksten her. I hver kategori har vi udpeget en vinder på baggrund af en redaktionel og faglig vurdering – og ofte langvarig diskussion.

Vi har derfor også valgt at medtage de programmer, som i vores optik er de tætteste konkurrenter til vinderen. Det kan jo godt være, at et program er mere rigtigt for dig, selv om vi har kåret et andet til vinder. Uanset hvad, så går du ikke galt i byen, hvis du henter de ni vinderprogrammer ned på din computer.

Løs enhver opgave

Vi vil faktisk gå så langt som at sige, at enhver computer bør have de ni vinderprogrammer installeret for at kunne løse de mange opgaver, man jævnligt skal løse, når man sidder foran computeren.

Her skal du nemlig bruge alt, lige fra et billedredigeringsprogram, så du kan få feriebillederne til at stå helt skarpt, til en komplet kontorpakke, så du både kan ordne husholdningsbudgettet og ubesværet skrive festsange til den næste runde fødselsdag. Du finder som vanligt alle programmer med vejledninger på vores hjemmeside, hvor de er klar til at blive hentet ned på din computer.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.